SIRI PENDEDAHAN DAJJAL – BAHAGIAN 6 : PEPERANGAN TENAGA MANUSIA


Bahagian ini merupakan sambungan kepada klip video terawal yang menerangkan tentang “SENIBINA DAN TENAGA”. Mungkin ramai yang tidak faham dan keliru terutamanya berkenaan penyaluran tenaga melalui Minda (Mind), Badan (Body) dan Jiwa (Soul). Oleh itu dalam BAHAGIAN 6, ia merupakan ringkasan berkaitan apakah ATOM, ELEKTRON dan PROTON yang merupakan unsur tenaga semulajadi di dalam tubuh manusia.

 

Manusia dipengaruhi dan boleh mempengaruhi tenaga persekitaran

 

Sebenarnya kita boleh dipengaruhi dan mengawal TENAGA POSITIF atau NEGATIF. Bagaimana ianya berfungsi? Jikalau kita mengawal tenaga Positif, tenaga ini akan bercantum dengan tenaga Positif yang sama jenis (Positif). Senario ini akan mengekalkan luaran dalam lingkungan tenaga Positif. Manakala jikalau kita mengawal tenaga Negatif, tenaga ini akan bercantum dengan tenaga luaran dan mengekalkan kita dalam lingkungan tenaga Negatif seperti kata perpatah :

 “what goes around comes around”.

(Apa yang pergi akan kembali semula).

Analoginya apabila kita memasuki sebuah masjid, kita akan terus terasa tenaga Positif yang ada di dalamnya. Ia bertepatan dengan perpatah berikut:

“do not bring to this house of God anything but the worship and remembrance of God”

(janganlah kamu bawa ke rumah Allah ini selain daripada IBADAT dan ZIKIR kepada ALLAH)

Untuk menyalurkan tenaga Positif ini maka terdapat beberapa komponen senibina yang perlu diambil perhatian seperti di dalam kawasan masjid. Ia terdiri daripada octagon pillar dan domes (kubah). Apabila kita telah memahami hubungan antara TENAGA, BINAAN ARKITEK dan DIRI SENDIRI. Barulah kita akan mula memahami mengapa sesetengah bangunan dibina sedemikian.

Apakah “STARGATE dan VORTEX POINTS? Semuanya akan terjawab apabila anda melayari blog ini.

 

Vodpod videos no longer available.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s